KORONAVIRUS JA SEN RAJOITUKSET

Koronavirus eli COVID-19

Koronavirus rajoittaa todella paljon, mikä kertoo sen luokituksesta sitten sikainfluenssan.

Koulut on suljettu kuukaudeksi, mikä on aivan älytöntä, lapset tarvitsevat tietyn auktoriteetin tehtävien tekemiseen, sekä oman tilansa, jotta aivot fokusoivat niihin tehtäviin, eikä kaikkeen ylimääräiseen ympärillä. 

Syöpikselle ei saa tulla ollenkaan vieraita, minkä ymmärrän täysin, koska olisi kauheaa, jos meihin, riskiryhmään tarttuisi koronavirus, se olisi niin helposti latta moro! 

Meille Terhokotiin saa tulla lähimmäiset vierailemaan.

Suomi sulkee rajat ja Suomalaisia kehoitetaan palaamaan Suomeen ulkomailta ja Suomeen palaavaa kehoitetaan jäämään karanteenia vastaavaan tilaan 14 vuorokaudeksi. Ääritapauksessa kaupungin osia jopa voidaan eristää, jos siellä huomataan tarpeeksi koronavirus tapauksia. Hotelliala joutuu myös todella tiukille ja miinukset tulevat olemaan suurta luokkaa.

Mutta kuka korvaa menetetyt ansiotulot? Vanhemmat joutuvat jäämään lasten kanssa kotiin, mutta kukaan ei korvaa menetettyjä ansiotuloja, millä perheet tällöin elättävät itsensä. 

Lääkkeitä kehoitetaan hakemaan, jotta ainakin he, joilla on pakollisia lääkkeitä pärjäävät pahimman yli. Onnekseni luulen, että Terhokodissa ei ainakaan kipulääkkeet pääse loppumaan, heh. 

Koronavirus tulee vaikuttamaan kansantalouteen, mutta kuinka paljon, sitä ei vielä voi ennustaa. On myös mahdollista, että yritykset lomauttavat työntekijöitä, tai pahimmassa tapauksessa irtisanovat. Korona vaikuttaa kaikkeen toimintaan, ulkomaanliikenteeseen, tuontiin sekä vientiin. 

On huhuttu, että virus vaikuttaisi kesään saakka, jolloin ollaan jo kriisissä. Millä talous saadaan kuntoon, ei voi tietää. 
Koronaviruksen aiheuttama tila on pahin sitten sodan ajan.

Tavoitteena on turvata riskiryhmää. Pandemiasuunnitelma sisältää myös lastensairaalan turvaamisen virukselta.

Valtioneuvos antaa asetuksia kunnille rajulla kädellä koskien muunmuassa kohdistuen koulutukseen ja kirjastoihin, sekä muihin julkisiin tiloihin, jossa ihmiset voivat helposti levittää virusta.
Riskiryhmäänkuuluu siis yli 70-vuotiaat, sekä perussairauden omaavat, kuten minä, koska perussairauteni on syöpä.

Toiset joutuvat painamaan ylitöitä, sen takia on tärkeää tehdä yhteistyötä, että pärjäämme pandemian yli. Suomessa on varmistettu kokeilla yhteensä 319 koronavirustapausta. Suurin määrä virustapauksia on tietenkin Uudellamaalla. 

Maailmanlaajuisesti ihmisiä on kuollut Koronavirukseen jo 7000 ihmistä, joista noin puolet Kiinassa. Italiassa virus riehuu koviten, kaikkea matkustamista suositellaan välttämään. Vaikka yli 10 henkilön tapahtumat yleisillä paikoilla ovat kiellettyjä, ei poliisi tule keskeyttämään esimerkiksi yksityisellä paikalla vietettäviä häitä, rippijuhlia etc. 

Mun mielipiteen koronaviruksesta voi lukea IL -sivuilta 
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/31f35bd1-3c2e-4669-8ee6-60cf7cc7e74b


 

 








 

Kommentit

  1. Koulujen sulkeminen kuukaudeksi ja kaikki tämä muukin varotoimi on vaan hyväksi. Itsekin isosti riskiryhmään kuuluvana olen kiitollinen, että vihdoin ollaan Suomessakin tajuttu asian vakavuus. Tällä suomi kiinni-ilmiöllä tuetaan riskiryhmiä ja helpotetaan terveydenhuollon taakkaa. Jos ei niin tehtäisi, kuolemaa tulisi rutkasti enemmän. Olen siis kiitollinen, että hallitus vihdoin päätti näin, vaikkakin sen päätöksen olisi voinut tehdä viikkoa ennemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isosti riskiryhmään kuuluvana, onko joku sitten vähäisemmin riskiryhmään kuuluva? 😱 Ja todellakin kannatan opetuksen jatkumista auktoriteetin vallan alla, koska tiedän lasten venkoilevan, jos heille antaa noin paljon löyhää köyttä. Suomi kiinni ja lasten opetus ei kuulunut millään tapaa samaan yhteyteen. Mutta joka tapauksessa onhan kyse pandemiasta ja vakavasta tilanteesta, tottakai siihen tartutaan lujaa ja hallitus osallistuu päätöksentekoihin järeällä kädellä. Vaikkakin viikon jälkijunassa sitten. Eiköhän heidän ole pitänyt valmistella esitystä, johon on mennyt aikaa.

      Poista
    2. Mahdatko ymmärtää että Helsingissä on kouluja joissa voi olla jopa 800 oppilasta? 3 luokkalaisen äitinä voin todellakin sanoa että kyllä ne lapset oppii muuallakin kuin vain koulussa. Jos sun oma venkoilu on vaikuttanut sun koulumenestykseen niin toivon hartaasti ettet yleistä asiaa. Kiitos!

      Poista
    3. Niin siis tällä termillä "isosti riskiryhmään kuuluva" tarkoitin sitä et kuulun useampaan kohtaan riskiryhmäluokittelussa. Ei siis mitään vähättelyä. Sori jos ymmärsit asian eri tavalla janita.

      Poista
    4. Tyttäreni on opettaja ja tänään hänet tavatessaan, ja asiasta keskusteltuamme, ei opetus ole ollenkaan löyhää. Jokainen hänen 30 oppilasta ilmoittautuu aamulla, tehtyään tehtävät ja vielä jos /kun on asiaa, epäselvyyttä, neuvon kysymystä ja vielä ihan muuten vaan, esim ykdi oli laittanut kuvan, kun kissa makaa oppikirjan pääällä 😃. Tänään oli ollut yhteydessä jo yht yli 100 x oppilaisiinsa. Lisäksi auttaa/opettaa kahta omaa lastaan samalla kotona. Eilen oli ollut yli 60 vanhemman viestiä, vielä klo 23 viimeisimmäksi. Hänen onnekseen oppilaat ovat tunnollisia. Tekstiilityötkin sujui, sukan neulomisen neuvominen whatsupp in kautta. Kyllä lapset ja nuoret on hyvissä käsissä. Vanhempi saa illalla viestin, jos nuori ei ole ollut yhteydessä, eikä näy tehtäviä suoritetun. Hänellä siis 6 luokka.

      Poista
    5. Janita, tottakai voi olla isosti riskiryhmään kuuluva ja toinen olla vähemmän. Esim jos on lievempää diabetestä ja toisella on astms, diapetes ja keuhkosyöpä, ni kumpiko niistä mahtaa olla isommasti riskiryhmää? Maalaista järkeä ku vaan tarvii tuohon...

      Poista
    6. Ei pitäisi vähätellä koronaa riskiryhmäläisten osalta, minullakin on samoin perussairaus, ja ainakin italian lukujen perusteella moni samaa sairautta sairastava on menehtynyt...

      Poista
  2. Kiva kun jaksat kopioda uutisten tekstejä sieltä täältä ja lisäillä pari riviä omia juttujas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi vaikeaa olla kertomatta faktoja, ja tämä on enemmänkin tietoiskupaketti kuin tarinankerrontaa. Plus en ole kopioinut, vaan kerron faktat faktoina. Sekä voit kertoa, mistä uutisista olen kopioinut. Olen seurannut tilannetta ja jaoin oman tietoni kanssanne 🌹 jos joku ei ole seurannut ja haluaa tietää, niin tässä on. 🕊️

      Poista
    2. Kiitos Janita laadukkaasta yhteenvedosta tämän hetken tilanteesta

      Poista
  3. Hmm. Tällaisessa poikkeustilanteessa ei taida olla ykkösprioriteettina, että opiskelijoiden opinnot etenevät normitahtia, vaan viruksen leviämisen minimointi

    VastaaPoista
  4. No, enemmän faktaa saa muualta.
    Tuo on, Janita, sinun mielipiteesi, ei todellakaan mitään muuta.

    Ja! Loukkaa vanhempia; "lapset tarvitsevat auktoriteettiä".. ainakin meillä vanhemmat toimivat auktoriteettinä ja varmistavat lastensa etäopiskeluun osallistumiseen, töiden ohellakin.

    Myös opettajat ottaneet uuden tilanteen hyvin haltuun. Ilmoittautua pitää ja läksyt laitettava tehtynä opettajille. Tilanne haastava lapsille, vanhemmille ja opettajille, hyvin pärjätään näin pakon edessä ja otetaan se uuden oppimisena jokainen.

    Tämä virus ei varmasti tule olemaan viimeinen uusi ja tuntematon, seuraavalla kerralla osaamme jo toimia paremmin poikkeusoloissa.

    Suuret koulut pahimpia viruksen leviämisen kautta. Hyvän päätöksen hallitus teki sulkiessaan koulut.

    Toivotan terveyttä jokaiselle, myös riskiryhmiin kuulumattomille.

    VastaaPoista
  5. Muutama fiksu lause joista paistaa että syvempää keskustelua kirjoittaja ei osaisi aiheista käydä... Tyhjänpäiväistä litaniaa, koronan kesään jatkuessatalous on kriisissä, tulee irtisanomisia, "toiset joutuu painaa ylitöitä, on toimittava yhdessä, että selviämme pandemiasta", mutta ei mitään syvempää, miten ylityöt nyt tähän liittyi? miten sinun mielestä tuli toimia yhdessä että selvitään pandemiasta?

    Tyhjää diiba daabaa... se on vähän sitä kun tavis menee pankkiirien juhliin ja heittää fiksuna - no mitän mieltä olette euroopan taloustilanteesta? Ja pian joku kysyy jotain mistä kysyjällä ei ole hajuakaan. Joskus on parempi olla hiljaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika tyhjää diipa daapaa tämä sinunkin kommenttisi 🤔

      Poista
  6. Mitäs jos Janita kirjoittaisit asioista mistä jotain ymmärrät kuten Shoppailu, silikonirinnat, tyrkyllä oleminen, ahneus, huijaus kaikkea jakamaasi en edes viitsi mainita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä Mia jos kirjoittaisit siitä, mistä jotain ymmärrät. Eli ilkeydestä, kateudesta ja tyhjästä mielestä...eiku niinhän kirjoititkin jo😵

      Poista
    2. Kyllä osataan olla kusipäisiä. Hävetkää.

      Poista
  7. Jaksamista ja kaikkea hyvää Janita <3

    VastaaPoista
  8. Luin haastattelusi Iltalehdestä, ja se oli tosi koskettava. Mahtavaa, että syöpäkasvainten kasvaminen on pysähtynyt! Hienoa, että olet saanut uskosta voimaa ja kerrot siitä myös muille. Rohkaiset omalla esimerkilläsi muita vakavasti sairaita tai muuten elämässä vaikeassa tilanteessa olevia. Siunausta ja varjelusta ja hyvää pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
  9. Jaksamista ja siunausta päivä kerrallaan Janita!

    VastaaPoista
  10. Hei Janita. Olisi ihana kuulla taas kuulumisia, ja kiitoksia myös aikasemmista poustauksista. On ollut mukava lukea näitä blogitekstejä, kun omaat niin sujuvan kynän. Mukavaa Vappua myös!

    VastaaPoista
  11. Hei. Alla on linkki juttuun ruotsalaisesta 23-vuotiaasta naisesta, joka on samankaltaisesta tilanteessa parantumattoman leukemiansa kanssa. Itseäni on jossain määrin elämässä lohduttanut (edes vähän), jos saan tragediani keskellä tietää, etten ole ainoa, jolle on käynyt niin kuin on käynyt. Varmaan siellä terhokodissa tämä 'tietäminen' on muutenkin jo tapahtunut. Mutta myös tämä nainen on nuori, kaunis... ja vietti menevää elämää ennen sairastumistaan. Niinpä samaistumiskohtia saattaa löytyä muitakin kuin sairaus. (Hän sai kantasoluhoidon muttei hyötynyt siitä.)

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Op9AyA/rebecca-23-jag-kommer-snart-att-do-fragan-ar-bara-av-vad

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit